Malin TV op IFFR

Malin is de Chinese variant van Maring, de schuilnaam van Henk Sneevliet. Zijn naam is bij velen bekend als een Amsterdamse metrohalte, maar wie was deze man? Kunstenaar Gyz La Rivière neemt als nieuwslezer en verslaggever de kijker bij de hand in een hervertelling van Sneevliets imposante verleden. Sneevliet werd geboren in Rotterdam, ontpopte zich als vurig communist, vertrok naar Rusland en China en verkeerde daar in de nabije kringen van niemand minder dan Lenin en Mao.

Met deze inmiddels wat vergeten Rotterdammer start Gyz La Rivière Malin TV, een droogkomisch filmessay dat onder meer de Rotterdamse wooncrisis, de wolkenkrabbers in hedendaags Shanghai en Shenzhen, en de eerste Chinese restaurants op Katendrecht met elkaar verweeft. La Rivière praat alles vol humor aan elkaar, terwijl de Rotterdamse punkband Tramhaus de slogan van de stad op de soundtrack scandeert.

Gyz La Rivière is beeldend kunstenaar en werkt naast film ook met andere kunstvormen. Of hij nou met installaties, grafisch werk, neonwerken, publicaties of readymades bezig is, zijn oeuvre wordt gekenmerkt door de combinatie van zijn unieke filosofie en humor. Diverse musea hebben zijn werk in hun collectie opgenomen.

Meer info hier: https://iffr.com/nl/iffr/2023/films/malin-tv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: