De Pedaalridder in premiere op IFFR2016

De nieuwe film van Ari Deelder, de documentaire ‘De Pedaalridder – het buitenaardse leven van Willem Koopman’ gaat op 29 januari 2016 in première op het International Film Festival Rotterdam.

Dik ingepakt en scherend door de stad op zijn inline-skates was Willem Koopman de bekendste zwerver van Rotterdam. Maar lang niet iedereen weet dat hij half jaren zestig nationaal sprintkampioen en drievoudig kampioen op de tandem was. Ontkroond na dopinggebruik gleed hij, via tal van dubieuze baantjes, af naar een zwerversbestaan en een geheel eigen universum waarin hij heldendaden verrichtte als beschermer van zichzelf en de rest van Rotterdam.

In de 50 minuten durende, gedramatiseerde documentaire ‘De Pedaalridder’ vertelt Ari Deelder met behulp van interviews, theatrale scenes en archiefbeeld over zijn  leven en successen op deze en andere werelden in het universum. Ze maakte daarmee de eerst sci-fi sportdocumentaire ooit.

Met o.a. Raymond Thiry, Klaas Postmus, Wilfried de Jong, Jules Deelder & The Kik.

De Pedaalridder is een co-productie van RTV Rijnmond en StudioRev. De productie werd financieel ondersteund door het Mediafonds en stichting Volkskracht. Later in het jaar zal de documentaire uit worden gezonden door RTV Rijnmond.

Vertoningsdata:
Vrijdag 29 januari 19:15 Pathé 7
Zaterdag 30 januari 22:00 Cinerama 6
Maandag 01 februari 11:00 Cinerama (Persvertoning)
Dinsdag 02 februari 11:45 LantarenVenster 5

Reserveer via: https://iffr.com/

De_Pedaalridder_foto_Kroko_Schilte_verkleind.jpgFoto: Kroko Schilte
Comments
One Response to “De Pedaalridder in premiere op IFFR2016”
  1. Marja van der Heijden schreef:

    Vier jaar in hetzelfde huisje in de Lusthofstraat in Rotterdam gewoond, in een dubbel bovenhuis. Hij woonde op de 2e verdieping met zijn vriendin Wil en zijn zoontje (naam?). Ik woonde op de 1e etage. Van 1976 tot 1980. Daar kan ik een boek over schrijven. Van zijn wiet in mijn kast tot het lenen van De Geheime Leer van Blavatski. Rumoerige tijden. Ik heb zelfs tijdelijk moeten vluchten omdat het gevaarlijk werd. In het begin kwam hij vaak ‘s-avonds bij me praten en blowen als Wil in de nachtclub aan het werk was. Over wielrennen werd niet gesproken. Op zolder stonden er dozen vol met bekers en trofeeën. Hij was goed gezelschap maar hij had een dubbele agenda. Er is veel meer te vertellen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: