At my feet in the ground…

Het solo album van Jeroen S. Rozendaal ‘At my feet in the ground…’ (studiorevlp01) is nu uit op crystal clear vinyl (incl. mp3 download) in een oplage van 300. Dit album is te koop als download of op vinyl via Esc.Rec.  Op vinyl is het album ook te koop bij Velvet Music, Groos & Worm in Rotterdam.

IMG_1193

Comments
3 Responses to “At my feet in the ground…”
 1. Jeroen Rozendaal schreef:

  Review van Roel Meelkop in Vital Weekly:

  J.S. ROZENDAAL – AT MY FEET IN THE GROUND…(LP by STUDIOREV)
  A newbie in our music scene for me, this Jeroen Rozendaal. His website informs us that he’s working in many fields: film, music, poetry, theatre and much more. This self released LP on clear vinyl presents two tracks, both clocking in at almost 25 minutes. Now that alone is already an achievement, especially considering the depth in sound! But that is not all. Rozendaal presents a composition in two parts on this disc. They are clearly linked together and could well form one piece. The structure of the music is very well composed, opposing gentle and soft sounds with sudden and harsh breaks. Also the sound sources vary from unedited field recordings to digitally manipulated voice sequences. Acoustic instruments are juxtaposed with electronic sounds. A short review will not do enough credit to this carefully composed and produced LP, but a much longer one will become way too long…so I will leave it at this: a beautiful record, worth every groove. (RM)

 2. studiorev schreef:

  Review in RifRaf:

  ‘At my feet In The Ground…’ is een boeiend staaltje electronisch experiment van de Nederlander J.S. Rozendaal. Geen sinecure voor een debuut, want de twee kanten op de plaat (die overigens erg mooi wordt uitgegeven – complete met doorzichtige vinyl) bestrijken het hele spectrum van zacht tot hectisch, van drones tot noise. Iets voor Mégo misschien, of, op een rustiger dagje, Kranky? Daarvoor is het misschien allemaal nog wat té vertrouwd. Maar de inspiratie is er, en de tijd misschien ook. (TS)

 3. studiorev schreef:

  Review in Gonzo (circus):

  Wij hadden nog niet eerder van Jeroen Rozendaal gehoord, maar gezien het cv op zijn site kan het heel wel zijn dat we structureel niet hebben opgelet. Een hele lijst van bijdragen aan films, theaterproducties en radioprogramma’s, (wetenschappelijke) publicaties en een rits cd’s en cassettes, waarvan de eerste al meer dan twintig jaar geleden verscheen. Misschien moeten we maar eens snel gaan graven in die catalogus, want ‘At My Feet In The Ground…’ is een erg goed uitgewerkte plaat, met veel aandacht voor ambiance en detail. Rozendaal combineert langzaam opkomende tonen, drones en opgerekte samples tot soundscapes met een sterke sfeer, die maakt dat de muziek permanent onder spanning lijkt te staan. Uit dat geheel komen geluiden tevoorschijn die soms herkenbaar lijken – een diepe gong, radiostemmen in de verte – maar vaker ontkoppeld zijn van hun betekenis, en die als flarden van een abstracte melodie fungeren. “This is not background music”, staat er met koeienletters op de bijgevoegde flyer, en als je niet oplet mis je inderdaad alle details. Op plaatsen moest ik denken aan laat etherisch werk van Coil (zoals ‘Broken Aura’), en hun platen als ELpH). De twee plaatkanten (circa 25 minuten elk, op doorzichtig vinyl) ontwikkelen zich gestaag door verschillende fasen, en de suggestie van het verhaal op de hoes van ondergronds gemaakte opnamen past daar mooi bij. Het is alsof de luisteraar door een aaneenschakeling van grotten en andere grote ondergrondse ruimten wordt geleid. Soms is ere en abrupte breuk in het geluid, of een plotse, rauwe klank, allemaal op een manier die een unheimisch gevoel kweken. Vergelijken is lastig, maar als u iets heeft met acts als Cyclobe, Organum en John Duncan, dan is ‘At My Feet In The Ground…’ zeker een aanrader. (msch)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: