Interzone – gedichten van Bart Chabot beste debuutfilm op NFF 2012

Vanavond is tijdens de Openingsavond van de 32e editie van het Nederlands Film Festival de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2012 bekendgemaakt, de prijs voor de beste debuutfilm van het festival. Regisseur Jeroen S. Rozendaal won de prijs voor zijn korte documentaire INTERZONE – GEDICHTEN VAN BART CHABOT. De prijs bestaat uit een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van € 5.000,-. Jeroen S. Rozendaal ontving de prijs uit handen van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.

INTERZONE – GEDICHTEN VAN BART CHABOT: Bart Chabot begon zijn carrière als optredende dichter. Poëzie en performance kwamen met de jaren steeds verder uiteen te liggen. Deels gedramatiseerde documentaire, waarin de hoofdpersoon tijdens een tournee in zijn hotelkamer terechtkomt in de gedichten van Bart Chabot. Met Raymond Thiry, Remco Campert, Gerrit Komrij, Tjitske Jansen, Anton Corbijn, Ronald Giphart. Tijdens het maken van de film werd Chabot ziek, met ingrijpende gevolgen.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de NFF Debuut Competitie, waarvoor dit jaar achttien eerste zelfstandige korte films, documentaires en tv-producties zijn geselecteerd. De winnaar is voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit Sonja de Leeuw (professor Film en Televisie aan de Universiteit Utrecht), Vicky Serao (directeur van Scriptschool en Head of Talent bij Binger Filmlab) en Ben van Lieshout (regisseur, scenarioschrijver en producent).

Lees hier meer!

http://www.filmfestival.nl/publiek/nieuws/winnaar-filmprijs-van-de-stad-utrecht-bekend/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: