Interzone – gedichten van Bart Chabot op NFF 2012

De film Interzone wordt 2x vertoond op het NFF 2012. Namelijk op 9 september om 19.45 & op 03 oktober om 17.15 in het Louis Hartlooper Complex 3.

Interzone – gedichten van Bart Chabot

Bart Chabot begon zijn carrière als optredende dichter. ‘Kun je het op het podium waarmaken?’ was belangrijker dan het geschreven woord. Poëzie en performance kwamen met de jaren steeds verder uit elkaar te liggen. Ieder televisieprogramma scheen wel een Bart Chabot te kunnen gebruiken. Anderzijds groeide ook zijn literaire ambitie. Echter, voor critici en collega’s blijkt het beeld van een serieus schrijver moeilijk te verenigen met dat van het vaste panellid bij Waku Waku.

Geïnspireerd door dit spanningsveld maakten Jeroen S. Rozendaal, Roel van Tour en Pim van Alten de gedramatiseerde documentaire ‘Interzone – gedichten van Bart Chabot’ waarin de hoofdpersoon in een hotelkamer op tournee terecht komt in de gedichten van Bart Chabot.

Tijdens het maken van de film werd Bart Chabot ziek, met ingrijpende gevolgen. De film kan daarom ook gezien worden als een markering van het einde van een periode in de carrière van Bart Chabot, waarin hij zich presenteerde als optredende dichter en allround televisie persoonlijkheid.

Met Bart Chabot, Raymond Thiry, Remco Campert, Gerrit Komrij, Ronald Giphart, Anton Corbijn, Tjitske Jansen, Pim van Alten, Fred van der Hilst, Femke Bouma, Niels van der Laan, Jip Morien & Jasper Le Clerq.

Plaats een reactie